Skip to content

Livskraft Coaching

Flygter du fra en dårlig arbejdsplads, eller løber du drømmejobbet i møde?

En pointe, jeg indimellem støder på er, at det er bedre at flytte sig imod noget i stedet for fra noget, når det kommer til jobskifte. Den pointe er jeg i og for sig enig i, men jeg har alligevel en lille tilføjelse.

Hvis du ofte går hjem med ondt i maven, og hvis du ikke mener, at der er nogen i din organisation, som vil hjælpe dig af med den, så er det tid til at flytte sig væk fra situationen. For hvis du bliver, ignorerer din mavefornemmelse, bider tænderne sammen og prøver på at komme over den næste bakketop, risikerer du at din faglige stolthed, tro på egne evner og overskud langsomt drænes. Og det gør ikke din jobsøgningsproces lettere.

Det betyder dog heller ikke, at du bare ukritisk skal tage den første og bedste nødudgang, du kan finde, for så risikerer du blot at flytte fra én adresse i Helvedes Forgård til en anden. Men måske skal du – for en periode – ændre dine prioriteter, så en positiv kultur, god omgangstone og tillidsfuldt samarbejde vægter højere end titel, lønramme og opgavesammensætning. En vigtig pointe her, er også at når du kommer til en organisation med et godt arbejdsmiljø, kan du selv være med til at skabe dit drømmejob eller komme foran i køen, når muligheden opstår.

Her får du mine konkrete forslag til, hvad du kan gøre, hvis dit skrivebord pt er parkeret imellem asken og ilden:

·         Ræk ud efter betroede mennesker i dit netværk. Fortæl dem, at du søger væk og hvorfor. Jo mere transparent du er om din situation, jo bedre kan de hjælpe dig med at finde den arbejdsplads du søger.

·         Er du tidligere blevet kontaktet af en recruiter, kan du med fordel række ud til dem igen. De er vant til at håndtere henvendelser diskret og i fortrolighed.

·         Læg en plan for, hvordan du får det bedste ud af dit næste, lige-knap-drømmejob: Hvilke udviklingsmuligheder er i jobbet? Kan du få lov til at udvikle dit arbejdsområde, bidrage til strategien eller måske opøve nogle kompetencer, som du ellers er lidt usikker i? Gør det til en disciplin at se mulighederne, fremfor begrænsningerne, så din nye arbejdsgiver får den bedst mulige udgave af dig.

·         Gør dig klart, hvad dit drømmejob er – og fortsæt med at lave løbende justeringer. Måske opdager du nye sider af dig selv, skjulte talenter eller også ændrer dine prioriteter sig.

·         Forbered dig på fremtiden. En dag er du igen klar til at løbe imod dit drømmejob. Overvej, hvilke skridt du allerede nu kan tage, for at gøre løbeturen lettere. Måske skal du udvide dit netværk, tage et kursus eller finde en mentor.

Disse skridt kan være svære at overskue, hvis du er i en dårlig arbejdssituation. Du kan derfor med fordel alliere dig med en, som kan hjælpe dig med at få et overblik og lægge en plan. Det kan jeg hjælpe dig med og du er altid velkommen til at tage fat i mig, for at vurdere, om jeg skal være den person for dig.

 

Kontakt mig for at bestille tid